Top 10 postari din 2018. Multumim cititorilor nostri!
Nu pot să cred că 2018 tocmai s-a terminat! A fost un an ocupat, dar și plin de recompense pentru noi. În mare parte, asta s-a datorat și inputului pe care l-am primit de la toată lumea, lucru care ne-a făcut să fim mai buni în ceea ce facem și să știm cum să ajutăm oamenii mai bine.
Dacă te afli acum în fața ecranului și ți-ai dat seama că ai feedback pentru noi, te rugăm să-l împărtășești cu inima deschisă. În urma informațiilor primite am reușit să îmbunătățim multe lucruri și ne place să credem că încă n-am terminat. Așa că dacă ai avea ceva de adăugat, te rugăm să ne dai un mesaj prin intermediul paginii de Contact.
Iar tuturor celor care deja ne-au scris și ne-au ajutat să ajungem aici, le spunem că eforturile lor au fost foarte apreciate. Dacă am putea să vă mulțumim în persoană fiecăruia și să vă urăm gânduri bune de sărbători în 2019 în persoană, am face-o! Din nefericire sunteți prea mulți așa că sperăm să citiți acest mesaj.
De obicei listele pentru cele mai populare postări se bazează pe numărul de vizualizări, însă am decis să facem altfel și să alegem cele mai populare postări din punctul de vedere al abonaților noștri. În ochii noștri, ei sunt cei care decid ce și când facem ceva corect. (Nu ești încă un subscriber? Folosește Formularul de Înscriere de jos ca să intri și tu în familie!)
Doar pentru că se spune că sexul frumos este discriminat la locul de muncă, nu înseamnă că doamnelor și domnișoarelor care ne citesc le place să rămână în urma bărbaților din punct de vedere profesional. De fapt, o mare parte din publicul nostru este reprezentat de doamne și domnișoare. Acesta a fost și motivul pentru care am scis acest articol, care se pare că a prins foarte mult la publicul nostru.
Culmea, chiar și domnii se pare că au apreciat cărțile noastre!
Nu e de mirare că că acest post a avut un impact atât de mare. Momentan, industria IT oferă majoritatea din joburile existente pe piață. Tot industria IT se bucură și de cele mai mari salarii și de facilități fiscale. În acest context, dacă nu lucrezi în IT, e normal să te uiți în jur și să ai o curiozitate serioasă față de acest domeniu.
Iar dacă vrei să începi o carieră în IT și nu știi de unde, aici vei găsi majoritatea informațiilor de care ai nevoie pentru a-ți face o idee.
Teste de aptitudini reprezintă unul din instrumentele de bază în aprecierea direcției și succesului unei persoane. Jobul pe care ți-l doreșți cel mai mult poate fi nepotrivit pentru tine dacă nu ai abilitățile necesare. Pe de cealaltă parte, odată ce-ti cauți abilitățile, nu se știe niciodată ce vei descoperi că poți face cu succes și chiar cu plăcere.
Din acest motiv, ne bucurăm enorm când observăm interes în acest subiect. Asta înseamnă că cititorii noștri sunt din ce în ce mai informați și mai conștienți de impactul pe care-l pot avea.
După cum am scris și în articol, Linkedin este cea mai populară platformă de networking profesional din lume. Și totuși, la noi România, popularitatea sa pare să fie mai crescută în rândurile angajatorilor decât în rândurile celor care își caută un loc de muncă. De aceea, începând cu acest articol, am încercat să creăm cât mai mult awareness pe această temă.
Vrem să ne ajutăm cititorii să aibă cât mai multă expunere. Vrem candidații să fie informați și să se poată folosi de toate uneltele aflate la dispoziție pentru a-și găsi un job bun. Așadar, dacă vrei să afli câteva tips and tricks profesionale pentru Linkedin, citește mai departe!
Carismă. Pe de o parte, ai spune că nu este mare lucru. Pe de cealaltă parte, în momentul când ieși de la un interviu și revezi în memorie momentele când ceva nu a mers bine și ai fi putut reacționa altfel, îți dai seama de fapt cât de importantă este carisma.
De la personaje ca Barack Obama la Bruce Lee, vei vedea cum carisma este o trăsătură de caracter foarte importantă pentru succesul personal. Totuși, asta nu înseamnă că te naști cu ea. Dimpotrivă. În acest articol am enumerat câteva din zonele pe care le-ai putea îmbunătăți pentru a fi și tu cât mai carismatic, în stilul tău personal. Enjoy!
În momentul în care am scris acest articol, am avut îndoieli. Ideea este că planul de dezvoltare profesională sau al carierei este de obicei descris în mod rigid. Consilierii profesioniști se întâlnesc în drumul certificării lor de documente și de norme metodologice care nu au nici un fel de atracție pentru cei care au de fapt cea mai multă nevoie de ele: clientul.
Așa că am încercat să scoatem planul de dezvoltare profesională din cutia sa și să expunem principiile de bază într-o formă digerabilă și pratică, astfel încât fiecare dintre voi să-și poată face acest plan și să se și țină de el. Din feedback-ul primit, se pare că a ieșit chiar mai bine decât am sperat!
Dar asta nu înseamnă că ne îmbătăm cu apă rece. Suntem convinși că mai este de muncă la el, și ne-ar plăcea teribil să-l citești și tu și să ne spui cum l-ai dori astfel încât să aibă mai mult sens pentru tine.
Una dintre cele mai frecvente temeri pe care le-am auzit vizavi de procesul de angajare este teama de interviu. Foarte mulți oameni se prezintă la interviu timorați și puțin speriați de eventualitatea unei greșeli. Dar crezi oare ce acest tip de comportament va cuceri intervievatorul? Bineînțeles că nu!
Probabil acesta este și motivul pentru care mulți dintre voi ați găsit acest articol folositor. Până urmă, cine nu apreciază un interlocutor încrezător și sincer, nu?
Pe locul 3 al clasamentului anului avem un articol despre opțiuni. De la hainele pe care le îmbrăcăm dimineață, până la decizii importante cum ar fi alegerea unei facultăți, a jobului și a momentului în care să faci un copil, toate implică procesarea de informație. Și, deși nu ai zice, prea multă informație și prea multe opțiuni nu doar că strică, dar chiar te vor face nefericit.
Dacă vrei să afli de ce, citește mai departe!
Pe locul doi al podiumului avem o postare despre redactarea CV-ului. În caz că ești cititor nou, nu știu dacă știi, dar un recruiter, în momentul în care este în căutare de candidați petrece cam 6-10 secunde citind în diagonală un CV. Da. Toată muncă depusă pe un CV se poate duce pe apa sâmbetei în doar 6 secunde!
Deși nu poți face nimic pentru a schimba acest aspect, cu siguranță, poți învăța cum să ai un CV mai bun.
Și marele câștigător al acestui an: Ce să NU faci atunci când cauți un job!
În acest post am listat greșelile frecvente făcute în general în căutarea unui loc de muncă. Pe noi ne bucură enorm faptul că postarea a fost atât de populară. Asta înseamnă că vă interesează să aflați ce se poate face mai bine și cum puteți fi mai eficienți, iar asta ne face să ne simțim utili vouă tuturor.
În încheiere mai adăugăm doar atât: nu uitați să mai citiți din când în când și despre cum se face networkingul, este important!
Sperăm că ți-a plăcut să faci o plimbare prin cele mai apreciate 10 postări ale noastre din 2018. Dacă ești unul dintre vechii noștri prieteni, îți mulțumim din nou pentru sprijin. Iar dacă ești un vizitator nou, îți urăm un călduros Bine ai venit! Sperăm să îţi placă și să devii subscriber-ul nostru.
Se ne vedem sănătoși și cu chef de muncă în noul an!
La mulți ani!