top of page

37 de Curiozitati Amuzante despre Craciun


37 de Curiozitati Amuzante despre Craciun

2018 a trecut pe lângă noi în grabă, Crăciunul ne bate iarăși la ușă și tu trebuie să te vezi iar cu prietenii, familia și cu toate rudele. Ca să începi conversația în forță anul acesta, am căutat pentru tine 37 fapte amuzante și interesante despre Crăciun pe care să le împărți cu cei dragi acasă.



37 de Curiozitati Amuzante despre Craciun

1. Black Friday nu este cea mai aglomerată zi a anului în magazine. Cele două zile înainte de Crăciun "bat" la scor Black Friday cu vânzări mai mari cu 50% în toate domeniile.


2. În jur de 400.000 de oameni se îmbolnăvesc anual din cauza mâncării alterate cumpărate de Crăciun.


3. Într-un stat din SUA, Crăciunul a fost ilegal până în 1907.


4. Visa a făcut o statistică și, în timpul celor două zile dinaintea Crăciunului, la nivel global, se folosesc cam 6000 de carduri diferite Visa pe minut!


5. Un studiu făcut de Facebook arată că cuplurile se despart cel mai adesea cu două săptămâni înainte de Crăciun. Să fie oare de vină darurile pe care trebuie să și le cumpare?


6. Un studiu făcut în 2012 arată că au fost înregistrate în jur de 120.000 de accidentări legate de decorațiuni de Crăciun pe tot globul în luna Decembrie.


7. Jingle Bells a fost primul cântec cântat în mod oficial în spațiu.


8. Cel mai înalt brad de Crăciun împodobit vreodată vreodată a fost făcut în Seattle Washington. A avut 71 metri înălțime. Cam cât două blocuri cu 10 etaje.


9. În Cuba, Crăciunul nu a fost recunoscută ca sărbătoare oficială până în 1997.


10. "Merry Christmas" era inițial o amenințare. Sărbătoarea era un fel de Halloween, recompensa fiind băutura, iar alternativa fiind uneori bătaia sau distrugerea..

Merry Christmas!

11. Majoritatea americanilor chiar cred că personajele, și faptele implicate în sărbătoare și în colinde sunt reale și legate de întâmplări istorice.


12. Cele mai timpurii ornamente de Crăciun au fost..merele!


13. Cea mai mică felicitare de Crăciun a fost trimisă de cercetătorii din Glasgow în 2010. Avea 200 de micrometri, ceea ce înseamnă că pe un timbru ar încăpea cam 8200 de astfel de felicitări.


14. S-a calculat că pentru a vizita aproximativ toate casele din lume, Moș crăciun ar trebui să se deplaseze cu 450 km/h și să viziteze cam 800 de case pe secundă.


15. Doar în Europa se taie 60.000.000 de brazi în preajma crăciunului. Trist. Din nefericire nu se știe câți se plantează la loc.


16. Cel mai mare om de zăpadă făcut de Crăciun avea 60 de metri.


17. În SUA se vând brazi de Crăciun puși cu vârful în jos că să aibă loc mai multe cadouri sub el. Poate de-asta se folosesc atâtea carduri VISA în perioada asta..


Brad de Craciun upside down

18. În Cehia se mănâncă pește de Crăciun, iar numărul oamenilor de la masă trebuie să fie par, altfel se crede că unul din cei fără partener va muri anul următor.


19. Inginerii navetei spațiale Voyager au gândit traseul în așa fel încât să nu întâlnească nimic interesant planificat de Crăciun și de Ziua Recunoștinței.


20. În primul război mondial în 1914, între Germania și UK a fost făcut un tratat de pace ad hoc, iar soldații și-au decorat buncarele, au schimbat daruri și au jucat fotbal între ei.


21. Renii își leapădă coarnele iarna, deci renii de la sania moșului sunt mai degrabă femele, deși au nume de masculi.


22. Beteala a fost inventată în Germania în 1610 și era fabricată din argint.


23. Statuia Libertății a fost oferită de francezi americanilor în 1886. Este cel mai mare dar de Crăciun oferit vreodată.


24. în Italia se mănâncă 7 feluri de mâncare de Crăciun. Cina poate dura mai mult de 4 ore.


25. în Spania există o tradiție numită caga tio, sau "copacul care face caca". Se cioplește o față într-un buștean, acesta stă la masă cu familia și este "hrănit" cu nuci și dulciuri până în seara de Crăciun când, toată familia se înarmează cu bețe și bate lemnul până când acesta scoate tot ce în el. În tot acest timp familia cântă colinde. Oare cum le-a venit ideea?


26. Rudolf a apărut că mascotă pentru compania Montgomery Ward în 1839.


27. Moș Crăciun era inițial slab și bine făcut, dar în spiritul consumerismului a fost umflat puțin și adus la sentimente mai vesele pentru a-i bucura pe copii.


28. Moș Crăciun a fost creat de un comitet în 1804.


29. Datorăm înfățișarea și culorile lui Moș Crăciun brandului Coca Cola și campaniilor lor din anii 30.


30. În Japonia, de Crăciun se mănâncă la KFC! Datorită unei campanii din anii 70 care a prins, acum în Japonia trebuie să-ți faci rezervare la KFC cu două luni înainte!


31. În perioada de Crăciun a anului 2010, guvernul Columbian a împânzit jungla cu senzori și lumini. Când luptătorii de gherilă FARC treceau pe lângă copaci (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común), copacii se aprindeau și îi rugau să predea armele și să se alăture societății în spiritul Crăciunului. Pentru 331 dintre ei campania a funcționat, iar campania de marketing a primit un premiu de excelență în acel an.


32. Renul Rudolf inițial nu avea nasul roșu, ci negru. în acele vremuri când a fost inventat, nasul roșu era considerat un semn de alcoolism.


33. În primele secole de creștinism, ziua nașterii lui Iisus Hristos nu a fost sărbătorită în nici un fel.


34. Conform informațiilor cunoscute până acum, Iisus Hristos nu s-a născut de fapt pe 25 Decembrie și nici măcar iarna.


35. Se crede că ziua de 25 Decembrie a fost aleasă pentru că în calendarul roman coincide și cu sărbătoarea numită Saturnalia, o sărbătoare în care se făceau cadouri și se bea. Ca zile, au mai fost propuse inițial 2 ianuarie, 25 martie, 18 aprilie sau 28 mai.


36. Moș Crăciun este bazat pe de fapt pe un sfânt, și anume sfântul Nicolae.


37. În Biblie nu se specifică nimic în legătură cu numărul magilor. Deși ei există, numărul lor nu este specificat concret.

 

Dacă ți-a plăcut, citește și

3 Modele Completate de Scrisori de Intentie si de ce 3 Nu Sunt Suficiente
 

bottom of page